Rinkan kanssa lentokoneeseen

Mielessä melkoinen kasa kysymysmerkkejä toikkaroin raskaan rinkan kanssa kohti terminaali kahta. Ensimmäinen rasti olisi saada rinkka lentokoneeseen. Anatomic-rinkan kanssa on menty, mutta ihan perinteinen putkirinkka, johon on vyötetty teltat, makuupussit ja makuualustat on kokematta. Lisäksi mietityttää, että onko minulla oikeus viedä laukkua. Kun tilasin lipun aikoinaan, en ottanut siihen  mitään matkatavaroita. Kun hulluuteni aste kypsyi pisteeseen,jossa päätin viettää yöni teltassa ymmärsin, että pelkkien käsimatkatavaroiden kanssa selviäminen tulisi olemaan haasteellista. Se ehkä onnistuisi yhden hengen ultrakevyen teltan ja pienen untuvapussin ja makuualustan henkäyksen kera, mutta että nyt olisi ehkä kuitenkin aika investoida 10 euroa oikeaan ruumaan menevään matkatavaraan. Saman tien teltta päivittyi kolmen hengen tunnelitelttaan, makuupussi Tenan syyspussiin ja alusta ilmapatjaan. Ongelma on nyt se, että My flight -porttaalissa tekemäni lisämatkatavarapäivityksen kerrottiin olevan OK, jos se on maksettu. Missään ei kuitenkaan tarjottu maksuun mahdollisuutta eikä myöskään kommentoitu maksun statusta millään tavalla. Ikinä en myöskään muista nähneeni kenenkään maksavan check-in:ssä mitään enkä myöskään muista nähneeni kentällä Finnairin kioskia, jossa kyltti "Voit maksaa Herräng-rinkkasi lisämaksun täällä." Luottamusta aamuun ei lisännyt myöskään tanssikaverin varovainen kysymys "Ootko sää punninnu tuota?" kun hän näki yritykseni kammeta havunvihreää Savotta 906 selkääni. 

Olen T2 check-in aulassa. Luotaantyöntävät jonokiemurat check-in tiskien edessä bongauttavat katseeni bag-drop tiskille, joiden edustalla olevat jonot näyttävät huomattavasti lyhyemmiltä. Itse asiassa tuolla on aivan tyhjä linjasto. Ennen kuin ehdin miettiä yhtään mitään ystävällinen lentokenttävirkailija on lukenut jo tilanteeni ja ohjeistaa minut tulostamaan matkalaukkutarrat aivan välittömässä läheisyydessä olevilta automaateilta. Mutta huom! hän ei millään muulla tavalla kommentoinut varustustani joka nosti itseluottamustani huomattavasti (miten tämäkin lause asiayhteydestä irroitettuna ois tulkittavissa niin kovin eri tavalla ).

Laite onneksi suostuu toimimaan ilman passia, mukana vain henkilökortti, otse asiassa pelkällä lennon varaustunnuksella. Tietoni ilmestyvät näytölle. Matkatavarakohdassa seisoo pyöreä nolla. Tunnelma kevenee kun painan nollan vieressä olevaa plus-nappia ja nolla vaihtuu ykköseksi. Olen näkeväni että tässä laitteessa olisi maksukorttislotti, mutta ennen kuin ehdin perehtyä asiaan, näyttö ilmoittaa tulostavansa minulle tarroja ja pyytää että malttaisin odottaa että on ehtinyt tulostaa ne kokonaan. Olen sen näköisenä niin kuin myönnytys olisi puoleltani suuri ja hetken päästä käsissäni on sekä boarding pass että matkatavaratarrat. 

Palaan bag drop -linjalle. Virkailija liihottelee taas viereeni (poikkea riittävästi massasta ja henkilökunta kyllä huomaa sinut).  "Haluaisitko laittaa matkatavarasi pussiin, käyn hakemassa sinulle sellaisen."

"Jos voit pitää sitä koholla niin pujotan pussin täältä alla." Hymyilen proseduurin ajan toivoen irvistykseni peittävän käsieni tutinan, jota eteen ojennetun rinkan kannattelu pyrkii aiheuttamaan. Suljemme pussin, läiskimme tarkastustarrat pussin kylkiin ja tavaran hihnalle. "Oversized bag" hihna ilmoittaa ja siirrymme toiselle hihnalle jossa laukku on ensin käytettävä normilinjalla ja sen jälkeen näytön näppäilyvaiheiden jälkeen, siirrettävä vieressä olevalle leveälle liukuhihnalle, joka lähtee nöyrästi kuljettamaan rinkkaa kohti lentokenttärakennuksen salattuja sisäosia.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Herrängin ja muun maailman haasteellinen transmissio-kohta

Fast foot Jack and Jill competitions

Sataa sataa ropisee